Da Costakade 59 bv

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 1.185.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Bouwjaar1902
 • Wonen145 m2
 • Aantal kamers5
 • Aantal slaapkamers4

Omschrijving

Uniek en zeer royaal dubbel bovenhuis van 145 m² met 4 slaapkamers, groot dakterras en een schitterend uitzicht op het water van de Da Costakade. De woning ligt op een heerlijke locatie in Amsterdam Oud-West en is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum/Jordaan. De Hallen en de dagelijkse Ten Katemarkt bevinden zich beiden op loopafstand. Met deze woning krijgt u al het goede dat Amsterdam te bieden heeft, maar ook de privacy en rust van een zeer ruime bovenwoning.

INDELING

De hardstenen buitentrap brengt je naar de gemeenschappelijke entree vanaf de eerste verdieping. Je bereikt de woning via het trappenhuis met een eigen voordeur vanaf de tweede verdieping.

De derde verdieping heeft een rustige entree met ruime overloop, separaat toilet en dubbele deuren naar het woongedeelte. De zeer goed uitgeruste smaakvolle open keuken met kookeiland en veel bergruimte, vormt de centrale plek van deze etage. Fraai uitzicht op de rustige binnentuin (overburen zijn relatief ver weg). Uitnodigende living met hoog plafond met aan de voorzijde extra breedte met unieke grote raampartij dat voor een prachtig lichte woonkamer zorgt. Het uitzicht over het water en de De Clercqstraat om de hoek is uitzonderlijk mooi. Aan de achterzijde bevindt zich nog een goed bemeten kamer welke nu in gebruik is als waskamer.

Via het sierlijke trappenhuis komt men bij de slaapverdieping. De grote master bedroom ligt aan de rustige achterzijde en beschikt over een grote walk-in closet. De luxe badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet, dubbele wastafel en comfortabel extra ruim ligbad. Aan de voorzijde zijn twee goed bemeten kamers waarvan 1 thans is ingericht als kinderkamer met kleine walk in closet en de andere als kantoor/-werkruimte. Laatstgenoemde heeft een echte ‘eyecatcher’ als raam waar een heerlijk zitje is gerealiseerd met prachtig uitzicht over de Da Costakade. Dit moet je ervaren!

Tot slot het riante dakterras (43m2) met fantastisch uitzicht op de Westertoren en natuurlijk de rest van Amsterdam!

Opvallend door het gehele bovenhuis zijn de goedgekozen kleurstellingen, mooie plafondhoogte, sfeervolle inrichting met mooie inbouwkasten en fraaie houten vloer.

LIGGING

Oud-West is momenteel een van populairste wijken van Amsterdam met zijn grote aanbod (hippe) Horeca, winkeltjes en natuurlijk De Hallen. Met de komst van “De Hallen” heeft Oud West een waar centrum gekregen. De Hallen in de voormalige tramremise zijn een doorslaand succes gebleken. In het complex vind je naar Spaans voorbeeld drukbezochte eet- en drinktentjes, een bioscoop, een bibliotheek, diverse studio’s en winkeltjes met onder andere oude ambachten. Het Vondelpark en de Jordaan zijn tevens op steenworp afstand.

Ook bekende winkelgebieden liggen op steenworp afstand, zoals de Elandsgracht, Jordaan met de 9 straatjes, de Kinkerstraat en Overtoom. Daarbij zijn het Westerpark en het Vondelpark op nabije afstand gelegen, evenals het altijd levendige Leidseplein.

Verder stopt openbaar vervoer (tram 3, 12, 13 en 14) nagenoeg voor de deur. De ring A10 is bereikbaar via opritten S105 en S106. Parkeren geschiedt via het parkeervergunningstelsel. Met een vergunning is het meestal mogelijk voor de deur te parkeren en anders geeft de vergunning toegang tot parkeren in de parkeergrage onder de hallen. Er is eventueel de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplek in het complex en/of in de nabij gelegen Europarking.

BIJZONDERHEDEN

– Woonoppervlak van 145 m2 (conform NEN2580);
– Drie slaapkamers en een waskamer (eenvoudig om te zetten naar een vierde slaapkamer);
– Heerlijk dakterras van 43 m2 (conform NEN2580);
– Kleine VvE, bijdrage per maand € 75,-;
– Schilderwerk buitenzijde in augustus 2021 gedaan;
– Airco in de master bedroom;
– Erfpacht afgekocht tot en met 31 mei 2025;
– Aanbieding overstap naar eeuwig durende erfpacht (onder gunstige voorwaarden) reeds ontvangen;
– Canon per 1 juni 2025 (Alg.Bep. 2016), € 2.077,85 per jaar;
– Oplevering in overleg.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 1.185.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg
 • LiggingenAan water, In woonwijk, Vrij uitzicht

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1902
 • SoortBovenwoning
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Oppervlakte en inhoud

 • Woonoppervlakte145 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Tuin(en)43 m2
 • Inhoud490 m3

Indeling

 • Aantal kamers5
 • Aantal slaapkamers4
 • Tuin(en)Zonneterras
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English