Brouwersgracht 705

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 1.750.000,- k.k.
 • StatusBeschikbaar
 • Bouwjaar1881
 • Wonen211 m2
 • Aantal kamers5
 • Aantal slaapkamers2

Omschrijving

BROUWERSGRACHT 705, 1015 GJ AMSTERDAM

Een fantastisch gelegen appartement met een totaal oppervlak van 211m² in het hart van de Jordaan aan één van de mooiste grachten van Amsterdam. Bij dit Rijksmonument heeft er in 1986 funderingsherstel plaatsgevonden.

INDELING
Tweede verdieping: Vanuit het centrale trappenhuis betreedt men de woning op de tweede verdieping. De ruime hal loopt door in de open leefkeuken die zich kenmerkt door het extra hoge plafond en de openslaande deuren naar het Frans balkon dat uitkijkt over de Brouwersgracht. Doordat een deel van de voormalige vloer van de 3e verdieping is verwijderd is er veel ruimte en hoogte gecreëerd. Ook is er via de balustrade een mooie doorkijk en interactie met het zitgedeelte op de derde verdieping. De keuken is van alle gemakken voorzien; een 5 pits gasfornuis met grote oven, afzuigkap, afwasmachine, koelkast en zeer veel opbergruimte. In de aparte de berging is volop ruimte voor een extra koel/vriescombinatie en extra opslagruimte.
Aan de achterzijde van de tweede verdieping bevindt zich een goed bemeten slaapkamer met badkamer en suite, voorzien van inloopdouche en wastafel. De kamer ademt ruimte en licht en grenst via openslaande deuren aan een Frans balkon. In de brede hal is tevens een open en zeer praktische werkruimte gecreëerd. Separaat toilet met fontein.

Derde verdieping: Via de open trap in de eetkamer bereikt men de derde verdieping. Aan de voorzijde bevindt zich een mezzanine, die goed gebruikt kan worden als werkplek, lounge plek, of als zitgedeelte. Vanuit deze ruimte is er een mooi uitzicht op de Brouwersgracht. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een ruime hoofdslaapkamer, waar het daglicht van alle kanten naar binnen valt door de ramen en de beloopbare glazen vloerdelen. Ook hier zijn openslaande deuren naar buiten met een Frans balkon.

Aangrenzend ligt een badkamer voorzien van ligbad, regendouche en wastafel. Op de derde verdieping bevindt zich een ruime berging evt. te gebruiken voor wasmachine en droger. Tevens is er een handige pantry met koelkast, koffiehoek en wasbak met kraan.
Separaat toilet met fontein.

De derde verdieping heeft een aparte toegang vanuit het trappenhuis, een eigen voordeur en is goed af te sluiten van de rest van het huis. Hierdoor is deze verdieping zeer geschikt om apart te verhuren via Air B&B of andere verhuursites. Er is een speciale bed en breakfast vergunning verleent door de gemeente Amsterdam op dit pand waardoor er het hele jaar door verhuurd mag worden. Deze kan door de nieuwe bewoner opnieuw worden geactiveerd.

Het hele appartement is recent voorzien van nieuwe raam- en deurenkozijnen met dubbel glas waardoor de energiekosten laag zijn.

LIGGING
Gelegen in de geliefde Jordaan op een zeer rustig gedeelte aan het einde van de Brouwersgracht, op steenworp afstand van de Noordermarkt en Lindengrachtmarkt en vlakbij de gezellige Haarlemmerdijk, met zijn vele unieke winkeltjes, cafés, restaurants en niet te vergeten de bioscoop The Movies. De dagelijkse boodschappen, slager, bakker en groenteboer zijn op loopafstand. Tevens op loopafstand het Haarlemmerplein en cultuurpark Westerpark welke gelegenheid biedt voor sport, ontspanning en cultuur.

Op loopafstand in de buurt een aantal goede basisscholen en kinderdagverblijven. Middelbare scholen op fietsafstand.

BEREIKBAARHEID
Het appartement is goed te bereiken dankzij de centrale ligging. Via de Haarlemmerweg bent u in een mum van tijd aan de westzijde van de ringweg A-10 of via de Ruyterkade, achter het CS naar de oostzijde van de ringweg. De tram/bus hebben een halte op circa 150 meter en met de fiets bent u in 5 minuten op de Dam of het Centraal Station.

BIJZONDERHEDEN
– Woonoppervlak van ca. 211m² (conform NEN-2580 meetrapport)
– 1 woning bestaande uit 2 appartementsrechten (check in koop akte)
– In 2017 / 2018 grondige renovatie
– Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
– Gezonde Vereniging van Eigenaars
– Maandelijkse servicekosten €150,-
– Monumentaal pand
– Funderingsherstel in 1986
– Oplevering in goed overleg

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

DISCLAIMER
This information has been compiled by us with the necessary care. However, on our part no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, nor the consequences thereof. The buyer has his or her own obligation to investigate all matters that are of importance to him/her. With regard to this property the broker is an advisor to the seller. We advise you to employ an expert (NVM) broker who guides you during the purchase process. If you have specific wishes with regard to the property, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to do research (or have research done) independently. If you do not employ an expert representative, you, according to the law, consider yourself competent enough to be able to oversee all matters that are of importance. The terms and conditions of the NVM apply.

NEN CLAUSE
The usable area is calculated in accordance with the industry adopted NEN 2580 standard. Therefore, the surface can deviate from similar properties and/or old references. This has mainly to do with this (new) calculation method. Buyer declares to have been sufficiently informed about the aforementioned standards. The seller and his broker will do their utmost to calculate the right surface area and content based on their own measurements and support this as much as possible by placing floor plans with dimensions. In the unlikely event that the dimensions are not (completely) determined in accordance with the standards, this is accepted by the buyer. The buyer has been given sufficient opportunity to check the dimensions themselves or have them checked. Differences in the specified size do not give any of the parties any right, nor can they be used to discuss an adjustment of the purchase price. The seller and his broker do not accept any liability in this.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 1.750.000,- k.k.
 • StatusBeschikbaar
 • AanvaardingIn overleg

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1881
 • SoortTussenverdieping
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
 • BijzonderhedenBeschermd stads of dorpsgezicht

Oppervlakte en inhoud

 • Woonoppervlakte211 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Inhoud661 m3

Indeling

 • Aantal kamers5
 • Aantal slaapkamers2
 • Tuin(en)Geen tuin
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English