Waalstraat 23 III/IV

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 1.085.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Bouwjaar1931
 • Wonen179 m2
 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers4

Omschrijving

Zeer ruim dubbel bovenhuis van 179 m², met eigen opgang op de begane grond, twee badkamers, 4 slaapkamers (met mogelijkheid tot een 5de), dakterras en een opvallend hoge vliering met potentiële extra woonruimte (circa 42m²), gelegen in Amsterdam Zuid.
Vanwege de hoekligging (noord/west) geniet dit gehele familiehuis van een prachtige daglichtinval en een fantastisch uitzicht. Het appartement is in 2013 volledig gerenoveerd.

INDELING
Eigen voordeur en trappenhuis vanaf de begane grond met voldoende ruimte voor het stallen van bijvoorbeeld een (race)fiets en/of kinderwagen. Berging halverwege de trap. Ruime overloop op de derde verdieping met garderobe. Voordeur bovenhuis leidt naar een ruime centrale hal. Slaapkamer/ werkruimte, badkamer met inloopdouche, separaat toilet, wasruimte. Grote living met vele raampartijen en erker, goed geoutilleerde open keuken met eiland en veel bergruimte. Het geheel voelt extra ruim door het hoge plafond en de goede daglichtinval vanwege de hoekligging. Fraaie uitgestrekte houten vloer.
Middels de interne trap komt u op de vierde verdieping met grote overloop (veel bergruimte), waar indien gewenst makkelijk een extra (slaap)kamer te realiseren is. Directe toegang tot het rustig gelegen dakterras (op het zuiden) aan de achterzijde. Grote badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet. Twee zeer goed bemeten slaapkamers met deuren naar twee kleine balkons. Kleinere slaapkamer (thans kinderkamer) met trap naar de enorme vliering met potentie. Vraag de makelaar hiernaar in het bijzonder!

LIGGING
Hoek Churchilllaan/ Waalstraat.
Een kindvriendelijke buurt, met o.a. een uitgebreid aanbod aan speeltuinen, voetbalveldjes en scholen. Met een drankje in de zon op het gras? Om de hoek ligt het knusse Merwedeplein. Daarnaast bruist de Maasstraat om de hoek met prettige winkels en horecagelegenheden. De populaire horecagelegenheden van de Pijp, alsmede de gezellige Albert Cuyp, Ferdinand Bolstraat, Scheldestraat en de Rijnstraat zijn zeer nabij. Anderzijds is de rust van het Beatrixpark en het Sarphatipark op loopafstand.

Het appartement is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De snelweg (ring A10 en A1/A2/A9) bevindt zich binnen een paar minuten rijden. Ook met het openbaar vervoer is de Waalstraat goed bereikbaar (diverse tram- en buslijnen, NS station Amstel of RAI, metrostation Europaplein met de Noord-Zuidlijn).

BIJZONDERHEDEN
– Mogelijkheid om dit bovenhuis vrij eenvoudig van 179 m² naar 221 m² woonoppervlak uit te breiden;
– Eigen voordeur en opgang op de begane grond, met mogelijkheid voor stalling fiets en of kinderwagen;
– Zeer ruim van opzet en indeling;
– Hoekligging/ opvallend licht;
– Dakterras;
– Twee badkamers;
– Vier slaapkamers (met mogelijkheid tot een 5de);
– Grote, hoge vliering (42m²);
– Voortdurende erfpacht, afgekocht AB1994, tot einde tijdvak 28-2-2055;
– Aanvraagdatum overstap 17-8-2019 onder gunstige voorwaarden;
– Maandelijkse bijdrage VvE € 260,12;
– Oplevering in overleg.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 1.085.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1931
 • SoortBovenwoning
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
 • BergingInpandig

Oppervlakte en inhoud

 • Woonoppervlakte179 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Inhoud587 m3

Indeling

 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers4
 • Tuin(en)Geen tuin
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English