Fokke Simonszstraat 86 H

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 400.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Bouwjaar1893
 • Wonen35 m2
 • Aantal kamers3
 • Aantal slaapkamers1

Omschrijving

Uniek en speels ingedeeld twee/driekamerappartement van 71 m² verdeeld over 35 m² NEN2580 en 36 m² zeer goed te gebruiken ‘overige inpandige ruimte’. Hier bevinden zich de twee slaapkamers en de badkamer. De huidige eigenaren wonen al 15 jaar met veel plezier op deze geweldige plek! Het appartement is gelegen in een pittoresk straatje in het centrum, om de hoek van de Reguliersgracht, het Amstelveld en de Pijp.

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

INDELING
Entree met in het oog springende vide van ruim 4 meter hoog. Middels een authentieke trap is de eetkamer bereikbaar die in open verbinding staat met de sfeervolle keuken. De op maat gemaakte keuken is voorzien van 6-pits M-systems fornuis met dubbele oven, vaatwasser en magnetron. Zowel vanuit de eetkamer als de keuken uitzicht op de patio. Aan de voorzijde is een entresol die momenteel in gebruik is als zitkamer. Vanuit de entree met ruimte voor garderobe en extra kasten, is de slaapkamer bereikbaar. Deze is momenteel opgedeeld in een ouder- en kinderkamer. Voorzien van op maat gemaakte kastenwand met wasmachineaansluiting. Vanuit de kinderkamer is de patio bereikbaar die wordt gedeeld met de buren van nummer 84-H. De badkamer is voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet. Op het bankje aan de voorzijde is het goed toeven in de zomer. De straat wordt heringericht, waardoor de parkeerplaatsen aan de kant van de woning worden verwijderd en de stoep verbreed. Extra woongenot voor de nieuwe bewoners van dit charmante appartement, midden in de stad!

LIGGING
De Fokke Simonszstraat is een rustige straat in het centrum van Amsterdam tussen de Vijzelgracht en de Reguliersgracht. Alle gemakken liggen op loopafstand, zo bent u binnen een paar minuten in de gezellige Utrechtsestraat of in de bruisende Pijp, met bijzondere winkels en leuke restaurantjes en cafés. Maar ook de Hermitage, Carré, het Concertgebouw en het Rijksmuseum bevinden zich op loopafstand.
Het openbaarvervoer is uitstekend. Tram- en metrohalte Vijzelgracht zijn om de hoek (lijn 1, 7, 19, 24 en de Noord-Zuidlijn). Met de tram en/of de metro bent u in 20 minuten op Schiphol en in 5 minuten op de Zuidas of op Amsterdam Centraal.

BIJZONDERHEDEN
– Eigen grond;
– Nieuwe Intergas CV ketel (2021);
– Houten vloer eetkamer in 2020 vernieuwd;
– Schilderwerk buitenzijde voor eind 2020;
– Voorzien van praktische bergruimte in de inbouwkasten beneden;
– Prima functionerende VvE Fokke Simonszstraat 84/86;
– Servicekosten € 128,- per maand;
– De woning wordt ‘as is’ verkocht: ouderdoms- en asbestclausule van toepassing;
– Oplevering in overleg.

Unique, cleverly designed two/three-room apartment with 71 m² of living space divided into 35 m² (NEN 2580) and 36 m² of practical ‘other indoor space’. This is where you’ll find the two bedrooms and the bathroom. The current owners have lived in this fabulous spot for 15 years! The apartment is in a picturesque street in the centre of Amsterdam, just around the corner from Reguliersgracht, Amstelveld and the Pijp neighbourhood.

LAYOUT
Entrance with an eye-catching, four metre-high mezzanine. Authentic stairs lead to the dining room, which flows into the smart open-plan kitchen. The made-to-measure kitchen features a six-ring hob with double ovens, dishwasher and microwave. View of the patio from the dining room and the kitchen. Entresol at the front, currently in use as a lounge. The entrance, with room for a cloakroom and extra cupboards, leads to the bedroom. This is currently split into two bedrooms; a master bedroom and a child’s bedroom. Feature made-to-measure wall units and connections for a washing machine. The child’s bedroom leads onto the patio, which is shared with the neighbours at number 84-H. The bathroom has a walk-in shower, basin and toilet. The bench at the front is a great place to chill in the summer. The street is currently undergoing a facelift. The parking spaces on the apartment side will be removed and the pavement will be widened, making it even nicer for the new owners of this charming apartment in the middle of town!

LOCATION
Fokke Simonszstraat is a quiet street in the centre of Amsterdam between Vijzelgracht and Reguliersgracht. All the necessary amenities are within walking distance. You can be in the friendly Utrechtsestraat or the vibrant Pijp neighbourhood, with their speciality shops and great bars and restaurants, in a matter of minutes. The Hermitage, Carré, the Concertgebouw and Rijksmuseum are all a short walk away too.
The property is very convenient for public transport. The Vijzelgracht tram and metro stop (routes 1, 7, 19 and 24, and the Noord-Zuid metro line) are just around the corner, taking you to Schiphol airport in 20 minutes, or Zuidas or Amsterdam Centraal Station in just five minutes.

DETAILS
– Freehold property
– New Intergas CV boiler (2021)
– Parquet floor in the dining room renewed in 2020
– Front paintwork renewed in late 2020
– Includes practical storage space in fitted cupboards downstairs
– Efficient homeowners’ association (VvE) for Fokke Simonszstraat 84/86
– Monthly service costs: €128
– The property is being sold ‘as is’: age clause and asbestos clause apply
– Transfer subject to agreement.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 400.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1893
 • SoortBenedenwoning
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Oppervlakte en inhoud

 • Woonoppervlakte35 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies36 m2
 • Inhoud216 m3

Indeling

 • Aantal kamers3
 • Aantal slaapkamers1
 • Tuin(en)Patio atrium
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English