Sint Antoniesluis 2

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 1.200.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Bouwjaar1892
 • Wonen117 m2
 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers4

Omschrijving

Gelegen op super locatie midden in het hart van Amsterdam. Een charmant grachtenpand van ca. 117 m² gelegen op een autovrije hoek van de Sint Antoniesluis en de Snoekjesgracht met adembenemend vrij uitzicht over het water van de Oudeschans tot aan Nemo en de Schreierstoren!

Het betreft een uniek Amsterdams monumentaal grachtenpand dat van alle moderne gemakken is voorzien. De laatste renovatie heeft in 2019 plaatsgevonden. De woning kenmerkt zich door de speelse indeling en de vele ramen (door de hoekligging) met weids uitzicht. Dit alles in betrekkelijke rust.

INDELING
Dit gehele woonhuis heeft 2 toegangen namelijk één via het souterrain en één op belniveau. We beginnen bij de sfeervolle woonkeuken met grote luxe keuken in het sous (met separaat toilet). De keuken is uitgerust met inbouwapparatuur en een stoer gasfornuis van Falcon. Er is ruimte voor een grote eettafel hetgeen uitnodigt tot lang en uitgebreid dineren. Voor het huis kan men eventueel ook een leuk zitje creëren. Hier zit je in totale rust en zon voor een groot deel van de dag.

Op belniveau een tochtportaal en de gezellige living met fraaie balken details aan het plafond en vele ramen (hoekligging) die aangename daglichtinval garanderen en een prachtig uitzicht op onder andere Nemo. Er is een grote haard die bijdraagt aan de luxe uitstraling.

Op de eerste verdieping een goed bemeten slaapkamer met hoekligging en privacy (geen directe overburen) en ruime garderobekasten. Frisse en moderne badkamer met ligbad, separaat toilet en wastafel.

De derde verdieping betreft een riante werk/slaapkamer met op maat gemaakte kasten en als leuk detail in de kast een fonteintje/ pantry.

De vierde verdieping beschikt over veel bergruimte en een was/droog aansluiting in een separate kast. Tweede badkamer met toilet, douche en wastafel. Deze verdieping zou eventueel als slaapkamer in gebruik genomen kunnen worden met een ruime vliering die met gemak een goede logeerplek voor 2 personen kan zijn.

LIGGING
Het grachtenpand ligt centraal met uitzicht op het water. Het ligt om de hoek van de Jodenbreestraat en de bruisende Nieuwmarkt. Er zijn tal van winkels, restaurants, cafés en terrasjes binnen handbereik. Het Waterloopplein bevindt zich op steenworp afstand waar iedere dag een gezellige markt is. U kijkt uit op NEMO en er zijn meer musea in de buurt zoals het Museum van de Geest en H’ART (Hermitage) Amsterdam. Ook Hortus Botanicus Amsterdam, Nationale Opera & Ballet en Artis zijn binnen enkele minuten te bereiken.

De bereikbaarheid is uitstekend. De metrohalte van de Nieuwmarkt is op loopafstand en zo bent u ook in enkele minuten op het Centraal Station. De Ring A-10 is gemakkelijk te bereiken via de IJtunnel of de Weesperstraat.

BIJZONDERHEDEN
– Geheel grachtenpand;
– 4 slaapkamers en 2 badkamers;
– Gelegen op eigen grond;
– Woning in 2019 op diverse plekken gerenoveerd;
– Lichte woning;
– Mooiste uitzicht van Amsterdam;
– Rijksmonument;
– Zeer sfeervolle woonkeuken;
– Woonoppervlak van ca. 117m² conform NEN2580 meetrapport;
– Autovrije straat;
– Gunning eigenaar;
– Oplevering in overleg.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

DISCLAIMER
This information has been compiled by us with the necessary care. However, on our part no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, nor the consequences thereof. The buyer has his or her own obligation to investigate all matters that are of importance to him/her. With regard to this property the broker is an advisor to the seller. We advise you to employ an expert (NVM) broker who guides you during the purchase process. If you have specific wishes with regard to the property, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to do research (or have research done) independently. If you do not employ an expert representative, you, according to the law, consider yourself competent enough to be able to oversee all matters that are of importance. The terms and conditions of the NVM apply.

NEN CLAUSE
The usable area is calculated in accordance with the industry adopted NEN 2580 standard. Therefore, the surface can deviate from similar properties and/or old references. This has mainly to do with this (new) calculation method. Buyer declares to have been sufficiently informed about the aforementioned standards. The seller and his broker will do their utmost to calculate the right surface area and content based on their own measurements and support this as much as possible by placing floor plans with dimensions. In the unlikely event that the dimensions are not (completely) determined in accordance with the standards, this is accepted by the buyer. The buyer has been given sufficient opportunity to check the dimensions themselves or have them checked. Differences in the specified size do not give any of the parties any right, nor can they be used to discuss an adjustment of the purchase price. The seller and his broker do not accept any liability in this.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 1.200.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg
 • LiggingenAan water, Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1892
 • SoortGrachtenpand
 • TypeHoekwoning
 • Dak typeZadeldak
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
 • BijzonderhedenMonument, Beschermd stads of dorpsgezicht

Oppervlakte en inhoud

 • Perceel oppervlakte24 m2
 • Woonoppervlakte117 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Inhoud375 m3

Indeling

 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers4
 • Tuin(en)Geen tuin
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English