Swammerdamstraat 66 4

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 450.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Wonen59 m2
 • Aantal kamers3
 • Aantal slaapkamers2

Omschrijving

Heerlijk licht en goed ingedeeld driekamerappartement van ca. 59 m² op eigen grond en gelegen op de bovenste verdieping in het charmante autovrije deel van de Swammerdamstraat in de gewilde Weesperzijdebuurt. Het overdekte terras aan de achterzijde grenst direct aan de woonkamer en ligt op het zuidwesten.

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

INDELING
Entree met gezamenlijk trappenhuis, toegang tot de woning op de derde verdieping. Hal met garderobe en de trap naar de woonverdieping en toegang tot de verschillende vertrekken. Een mooie open en vooral lichte woonkamer met maar liefst drie openslaande deuren naar het zonnige balkon. Open keuken voorzien van houten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur zoals fornuis met oven en vijf gaspitten, vaatwasser, koelkast en vriezer. De badkamer met daglichttoetreding beschikt over een ligbad met douchegelegenheid, wastafel en toilet. De twee slaapkamers aan de voorzijde zijn ruim opgezet. De grootste kamer is voorzien van een handige ingebouwde kast. Aparte ruimte voor de wasmachine-aansluiting evenals voor de CV-combiketel. De gehele verdieping is voorzien van een mooie lamelparketvloer geschilderd in een lichtgrijze teint.

Het karakteristieke pand is gebouwd vóór 1900, is in 2005 is het gerenoveerd en is de fundering deels vernieuwd. Destijds is het pand gesplitst conform de strenge kwaliteitseisen van de gemeente Amsterdam. De Vereniging van Eigenaren is gezond en actief.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
Gelegen nabij het historisch centrum van Amsterdam, is de Swammerdamstraat dé plek om te genieten van architectuur, theater, cultuur en winkelen. Bij dit heerlijke appartement ligt de Amstel direct om de hoek met vele gezellige cafés en op loopafstand bevindt zich o.a. het Waterlooplein en de Amsterdamse grachten. De bruisende wijk “De Pijp” is middels een brug over de Amstel gemakkelijk te bereiken, evenals het Sarphatipark. Vele populaire restaurants en bars in de buurt, waaronder het welbekende restaurant “Loetje” en café restaurant “De Ysbreeker” direct om de hoek alsook het trendy “Volkshotel” op loopafstand. Tram 3 stopt praktisch voor de deur en diverse uitvalswegen zijn nabij, evenals de metro op de Wibautstraat. Ook de Noord-Zuidlijn is binnen enkele minuten te bereiken. Door de diverse uitvalswegen nabij is de wijk zeer goed bereikbaar met de auto. Om de hoek zit bakkerij Hartog en een grote Albert Heijn.

BIJZONDERHEDEN
– Gelegen op eigen grond;
– Zonnig balkon met zuidwest ligging;
– Lichte en ruime woonkamer met open keuken;
– Pand is met vergunning gesplitst en gerenoveerd in 2005;
– In 1998/1999 is de voorgevel opnieuw gefundeerd (opgaaf bouwarchief Gemeente Amsterdam);
– Servicekosten € 130,- per maand;
– Dubbele beglazing;
– Intergas HR ketel 2014;
– Oplevering in overleg.

*ENGLISH VERSION

Beautiful, light-filled, three-room apartment (approx. 59 m²) with practical layout on the top floor of a building on freehold property, situated on the charming car-free section of Swammerdamstraat. The living room opens directly onto the covered southwest-facing terrace at the back.

LAYOUT
Entrance with shared stairwell, access to the apartment on the third floor. Hall with wardrobe and stairs to the top floor opening into the various spaces. Lovely open, light-filled living room with three doors opening onto the sunny balcony. Open-plan kitchen with wooden countertop and built-in appliances, including a stove with five gas burners and oven, dishwasher, refrigerator and freezer. The bathroom with natural light features a bath with shower, vanity, and toilet. The two bedrooms at the front are spacious, the larger room has a practical built-in cupboard. Separate space for washing machine and central heating/hot water boiler. There is a lovely engineered wooden floor painted in light-grey throughout.

The building was constructed before 1900 but was renovated in 2005; part of the foundation was replaced at that time. The building was split up in accordance with the stringent quality requirements of the Municipality of Amsterdam. There is a healthy, active homeowners’ association (VvE).

LOCATION & ACCESSIBILITY
Swammerdamstraat is near Amsterdam’s historic city centre and this fantastic apartment is located in the perfect spot if you want to enjoy architecture, theatre, culture, and shopping. The Amstel river is just around the corner; Waterlooplein square and Amsterdam’s canal ring are within easy walking distance. The vibrant Pijp neighbourhood and Sarphatipark can be reached by crossing a bridge across the Amstel river. There are countless popular restaurants and bars nearby, including the famous restaurant “Loetje” and café restaurant “De Ysbreeker” around the corner. Tram line 3 has a stop almost in front of the building and exit roads are nearby, as is the metro station on Wibautstraat. The Noord-Zuidlijn metro line is just a few minutes away.

DETAILS
– Situated on freehold property
– Sunny, southwest-facing balcony
– Light-filled, spacious living room with open-plan kitchen
– Building was split with a permit and renovated in 2005
– The foundation underneath the façade was replaced in 1998/1999 (registered in the Amsterdam municipal building archive)
– Monthly service fee €130
– Double glazing
– Intergas HR central heating/hot water boiler 2014
– Delivery in mutual consultation

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 450.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg
 • LiggingenAan rustige weg

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • SoortBovenwoning
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Oppervlakte en inhoud

 • Woonoppervlakte59 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Inhoud192 m3

Indeling

 • Aantal kamers3
 • Aantal slaapkamers2
 • Tuin(en)Geen tuin
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English