Valckenierstraat 43 HS

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 1.635.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Wonen193 m2
 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers3

Omschrijving

Zeer smaakvol, onder architectuur gerenoveerd voormalig bedrijfs-/woonpand van 193 m², gelegen aan de Valckenierstraat in het centrum van Amsterdam. Het appartement bestaat uit een woon/werk-(atelier!) ruimte op de begane grond, patio, fraaie tussenverdieping (entresol) met een achterhuis van vier verdiepingen en een sfeervolle ommuurde stadstuin. Het pand is in 1995 voorzien van een nieuwe fundering en is gelegen op eigen grond.

INDELING

Begane grond en tussenverdieping:

Royale entree met enorme hoogte (voormalige winkelruimte), blauw stalen kozijnen afscheiding naar groot en licht atelier aan de patio. Centraal het trappenhuis naar de verdiepingen in het achterhuis en aan tuinzijde de zeer sfeervolle woonkeuken met originele (mozaïek-)tegels. Bij de entree nog goede ruimte om een aantal fietsen te stallen en onder de entree een zeer praktische inpandige bergruimte.

Trap naar de prachtige entresol met een fraai houten portaal en een groot raam uitkijkend op de patio. Het plafond beschikt over originele ornamenten, bijzondere houten plafond en een fraaie marmeren schouw.

Vanuit de entresol is er via een tussenhal met een toilet en fonteintje toegang tot het achterhuis.

Via het atelier/de werkruimte, af te sluiten is met fraaie blauw stalen kozijnen, is er eveneens toegang tot het achterhuis via een hal waarin de wasmachine en droger staan opgesteld, die leidt naar de grote, sfeervolle woonkeuken met een fraaie vloer waarin nog de originele marmeren tegels en mozaïektegels zijn verwerkt. Die verwijzen naar de vroegere historie van het pand toen het nog als Joodse slagerij in gebruik was. De keuken heeft een functioneel keukenblok met marmeren blad, in een hoekopstelling met een gaskookplaat, losse vaatwasser en een spoelbak. De keuken grenst aan de ene zijde aan de patiotuin van circa 6 m2 en aan de achterzijde aan de geweldige – ommuurde – en sfeervolle stadstuin (23 m²). Vanuit de hal in de keuken is er een trap naar de volgende etage in het achterhuis.

Eerste verdieping achterhuis:

Hier vindt u een prachtige woonkamer met aan de achterzijde fraaie dubbele openslaande deuren uitkijkend op de achtertuin en een groot raam aan de patio. De prachtige schouw en het ornamentenplafond geven de ruimte veel karakter. Tevens is er een extra raam aangebracht in de vloer ten behoeve van de keuken.

In het trappenhuis is er nog een vide/tussenverdieping met daaronder een bedstee met een kast en een wc.

Tweede verdieping achterhuis:

Hier bevinden zich een ruime slaapkamer met ingebouwde kastruimte en een ruime badkamer met wastafel ligbad, douche en toilet.

Derde verdieping achterhuis:

Ook hier is een ruime slaapkamer met rondom ramen en een dakraam. Badkamer met inloopdouche, wastafel en een kast voor de CV. Deze slaapkamer is vrij eenvoudig op te delen in twee (kinder-)slaapkamers.

De woning kenmerkt zich door de vele fraaie details als ornamenten plafonds, houten balken, marmeren schouwen, tegels etc.. Verder geeft de woning de woning door zijn lay-out een zeer speels en uniek gevoel.

LIGGING

Dit unieke en sfeervolle appartement, met diverse gebruiksmogelijkheden, is gelegen nabij het Roeterseiland op loopafstand van de Universiteit van Amsterdam en de tram-/metroverbinding bij het Weesperplein. In de buurt zijn vele gezellige cafés en restaurants. Zowel de Plantagebuurt met Artis en Hortus Botanicus als de grachten en de Nieuwmarkt zijn op loopafstand te bereiken.

BIJZONDERHEDEN

– Een geweldig sfeervol en uniek pand van 193 m² op een super locatie;
– Gelegen op eigen grond;
– Momenteel twee slaapkamers, maar er zijn er vrij eenvoudig drie of zelfs vier te realiseren;
– Aangename stadstuin met patio (totaal 29 m²);
– Actieve VvE met een reservefonds;
– Fundering vernieuwd in 1995;
– Gesplitst in 2008;
– Gunning voorbehouden aan verkoper;
– Oplevering in overleg.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 1.635.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg
 • LiggingenAan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Beschutte ligging

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • SoortBeneden plus bovenwoning
 • Dak typeMansardedak
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
 • BijzonderhedenBeschermd stads of dorpsgezicht

Oppervlakte en inhoud

 • Perceel oppervlakte392 m2
 • Woonoppervlakte193 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Tuin(en)29 m2
 • Inhoud787 m3

Indeling

 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers3
 • Tuin(en)Achtertuin, Patio atrium
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English