Alexanderplein 5

 • PlaatsAmsterdam
 • Koopprijs€ 2.150.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • Bouwjaar1905
 • Wonen375 m2
 • Aantal kamers13
 • Aantal slaapkamers8

Omschrijving

Tussen hoge, oude bomen en omringd door statige monumenten die getuigen van de rijke historie van Amsterdam, staat dit 19e-eeuwse herenhuis in de groene en rustige Plantagebuurt. Voltooid in 1905, naar het ontwerp uit 1886 van architect Willem Langhout die ondere andere het Telegraaf-gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal ontwierp. De indeling is nog vrijwel ongewijzigd en er zijn vele originele details te vinden.

Het pand, dat geheel leeg wordt opgeleverd, bevat 3 woningen en een zeer ruime en hoge kapverdieping. Het is een object met uitzonderlijk veel potentie en uitdaging, in de goede zin des woords.

Indeling:
Statig portiek met dubbele voordeur. De rechter deur biedt toegang tot het benedenhuis dat bestaat uit souterrain en bel-etage. Via een vestibule met marmeren trap komt men in de lange gang, waar alle vertrekken op uitkomen en waar zich de trap naar het souterrain bevindt. Rechts de 2 toegangsdeuren tot de woonkamer/bibliotheek en suite, met de originele schuifdeuren, zwarte stenen schouw en gestuukt medaillon aan het 3.20m hoge plafond. Openslaande deuren in de achterkamer leiden naar de overdekte waranda over de volle breedte van het pand. De overige deuren in de gang geven toegang tot een separaat zwevend toilet, berging, kleine slaapkamer/ studeerkamer. Via de trap in de gang bereikt men het souterrain met normale plafondhoogte (voelt aan als begane grond). Hier treft men de goed geoutilleerde woonkeuken met prachtig, in het werk gemaakt Terrazzo werkblad, dubbele gootsteen, 5-pits Boretti fornuis en veel praktische bergruimte. De indeling is zodanig dat men met meerdere mensen tegelijk samen kan kokkerellen om vervolgens plaats te nemen aan tafel om verder te genieten. Grote openslaande ramen met goed zicht op de autoluwe voorzijde. Ook in het souterrain bevindt zich een pantry met ruimte voor een extra koelkast/vriezer en wijnrekken. De royale master bedroom heeft openslaande deuren naar de tuin, met de originele houten luiken aan de buitenzijde. Berging met tevens ruimte voor was-/droogopstelling. Badkamer met designradiator, zwart/wit tegeltjes, dubbele wastafels, ligbad en aparte douche. Deur naar de tuin (met houten luik voor privacy). Separaat toilet. De benedenwoning is voorzien van CV. De tuin is diep en komt uit op een speelstraatje, afgesloten voor verkeer. De linker voordeur biedt toegang tot het trappenhuis naar eerste en tweede verdieping. Vanuit de woning op de eerste verdieping is een trap binnendoor naar de tweede verdieping en zolder etage.

Indeling eerste verdieping: lange gang biedt toegang tot de living aan de voorzijde met balkon. En suite de eetkamer aan de achterzijde. Naast de living bevindt zich de slaapkamer. Separaat toilet. Keuken voorzien van vaatwasser, enkele gootsteen, 5 pits gasfornuis. Deur naar eigen trappenhuis naar boven gelegen etage met zelfde indeling. Trap naar hoge zolderetage, charmante ruimte met vele mogelijkheden.

Ligging:
Plein aan de statige stadspoort Muiderpoort (niet te verwarren met het station Muiderpoort dat op zich op 5 minuten fietsafstand bevindt). Aan de ene zijde ligt Artis (op een rustige avond kun je de zeeleeuwen horen), aan de andere kant het Tropenmuseum en Oosterpark. Centrale locatie met goede OV verbindingen (tram 9, 10 en 14). Dappermarkt, boutiques Czaar Peterstraat, Brouwerij het IJ, hippe restaurants Javastraat – allemaal op loopafstand. Waterlooplein op steenworp afstand evenals de Hermitage, Carré, Stopera. Ook op de IJboulevard en in hip Noord ben je in no-time. Autoluw stukje straat, voldoende parkeergelegenheid, momenteel vergunning verkrijgbaar zonder wachtlijst. (volgens amsterdam.nl)

Bijzonderheden:
* Eigen grond;
* Renoveren;
* Ouderdomsclausule van toepassing;
* Asbestclausule van toepassing;
* Oplevering in overleg.

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Kenmerken

Overdracht

 • Koopprijs€ 2.150.000,- k.k.
 • StatusVerkocht
 • AanvaardingIn overleg

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1905
 • SoortHerenhuis
 • TypeTussenwoning
 • GarageGeen garage
 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
 • BergingInpandig

Oppervlakte en inhoud

 • Perceel oppervlakte375 m2
 • Woonoppervlakte375 m2
 • Gebruiksoppervlakte overige functies0 m2
 • Inhoud1.361 m3

Indeling

 • Aantal kamers13
 • Aantal slaapkamers8
 • Tuin(en)Achtertuin
De Graaf & Groot Makelaars en Taxateurs o.g.

Willemsparkweg 58
1071 HJ Amsterdam

info@degraafengroot.nl +31206627140 +31610655535

Nederlands
English